+359889996262 office@seeninbulgaria.com
+359889996262 office@seeninbulgaria.com

Монтаж на мивка и аксесоари за баня: Всичко, което трябва да знаете

Монтажът на санитарен фаянс и аксесоари за баня е една от най-важните части от завършването на една баня. Става дума най-вече за мебели за баня, мивка, душ кабина или вана. Докато монтирането на модерна душ кабина или вана може да е доста проблематично, инсталирането на мивка е нещо, което човек може да направи сам. Всичко, което трябва да направите, е да вземете правилната санитарна арматура и да следвате инструкциите на производителя.

Защо е важно мивката за баня да се монтира правилно?

Правилното монтиране на мивката – независимо от нейния вид оказва изключително влияние върху правилното й функциониране. Важно е и заради херметичността. Дори и най-малките грешки при монтажа на мивката крият риск от течове, а в по-сериозни ситуации – наводняване на цялото помещение. Ако инсталацията на мивката е направена зле, може да очаквате, че водата вътре в системата няма да тече правилно. Ограничава функционалността на банята. Ето защо трябва да се спазват определени правила за монтаж на мивка, за да се избегнат допълнителни усложнения.

Как да закача мивката в банята?

Има няколко начина за монтаж на мивка в банята. Много зависи от вида на оборудването, което изберете. Окачена купа е прикрепена към стената с болтове и скоби. Можете да използвате комплект мивка с всички необходими елементи. Има и други видове керамика за баня. Поради тази причина умивалникът се монтира по съвсем различен начин. Поставя се върху шкаф или се комбинира с него. Водопроводната инсталация на мивка изглежда различно във всеки от тези случаи.

Стенни мивки – как да ги монтирате?

Монтирането на окачена мивка обикновено не създава никакви проблеми. Това зависи от формата на санитарния фаянс от този тип – кръгла или правоъгълна. За някои собственици сифонът за мивка може да е минус, тъй като остава видим. Има обаче две опции, които могат да разрешат проблема. Човек може да закупи естетически изглеждащ, хромиран сифон, който да пасва на останалите елементи на банята. Друг вариант е да скриете сифона на мивката зад пиедестал или капак на сифона.

Последното решение е особено привлекателно за тези, които са избрали блясъка или индустриалния стил за своята баня. Това е страхотен декоративен елемент.

Монтажът на мивката трябва да започне с поставяне на автоматичен изпускател за мивка в канала. След това инсталирайте крана. По време на тези две стъпки не забравяйте да поставите уплътнения, които предпазват мивката от изтичане. Прикрепете сифона на мивката и поставете дренажна тръба отстрани на елемента и завийте капачката. Можете да го направите лесно сами и нещо повече – можете да го направите ръчно – не са необходими специални инструменти.

Как да инсталирате шкаф с мивка

Умивалниците са едни от най-популярните мивки за баня. Те изглеждат перфектно в модерния интериор в скандинавски стил. Те обикновено са кръгли или елипсовидни. Пазарът предлага голямо разнообразие от оборудване от този тип, така че всеки може да монтира идеален продукт за своите индивидуални нужди.

Монтажът трябва да започне с изрязване на два отвора в шкафа – за кран и за сифон. След това поставете купата в десния отвор. Закрепва се на място с прозрачен силикон, който изглежда естетично.

Разстелете веществото по ръбовете на легена и го притиснете към шкафа, така че да пасне добре. Не се притеснявайте, ако сте сложили твърде много силикон. Просто избършете излишното с мека, влажна кърпа. Последната стъпка от инсталирането включва водопроводно свързване на сифона на уредите към водната система. За тази цел използвайте гъвкави маркучи или медни тръби.

Не забравяйте да изключите основното водоснабдяване, преди да започнете инсталацията. По този начин можете да избегнете неприятни изненади.

Монтаж на смесител за мивка – не забравяйте за това!

Ако сте избрали конкретна мивка, не забравяйте да поставите подходящ кран към нея. В това отношение изборът е доста широк. Можете да избирате между палубен или стенен смесител. Много зависи от вашите индивидуални предпочитания и наличното пространство. По-малките смесители за монтаж на палуба са идеални за малки мивки за баня – изглеждат естетически. Стенните кранове, от друга страна, са фантастични за по-големи тоалетни. Можете дори да инсталирате два отделни крана, за по-голямо удобство на членовете на семейството.

Монтирането на стенен кран определено е по-лесно. Трябва да се постави на стената – над мивката. За да направите това, се използват специални уплътнения.

За да монтирате смесител за мивка, монтиран на палуба, той трябва да бъде прикрепен към горната повърхност на мивката. Комплектът обикновено съдържа специални уплътнения, винтове и свързващи маркучи.

Други санитарни изделия – инсталация за баня и тоалетна

Монтирането на мивка не е всичко. Функционалната баня трябва да разполага и с тоалетна и вана или душ кабина. Ако искате да завършите стаята напълно – имайте предвид и тези елементи.

Leave a Reply

Реклама

Препоръчваме