+359889996262 office@seeninbulgaria.com
+359889996262 office@seeninbulgaria.com

Град Кюстендил, познат още като „Овощната градина на България“ е град с хилядолетна история и ярко настояще, страхотен град, изпълнен с живо ти свежест.

Намира се на от София, и на около 50 от Благоевград. По време на Римската империя, когато градът е носел красивото име Пауталия, на това място са идвали римски генерали и пълководци, за да си почиват след тежки битки и да лекуват раните си. А това не е просто местна легенда. Наистина лечебната сила на водите в Кюстендил е позната още от древността. Температурата на водата в термалните извори е над 70 градуса по Целзий, а броят на заболяванията, които могат да се лекуват с нея, е голям. Градът привлича туристи и с местата, в които се усеща духът на хилядолетна културна история. Римските терми, средновековните църкви и останките от старинни крепости са част от естествения декор, сред който е разположен градът. Струва си да посетите и много от местните възрожденски къщи.

Красиви българки дефилират ежегодно на „Празникът „Кюстендилска пролет” – голямо събитие Кюстендил, което се посреща от много хора, както местни, така и от цялата страна, дори и от чужбина.

Leave a Reply

Реклама

Препоръчваме