+359889996262 office@seeninbulgaria.com
+359889996262 office@seeninbulgaria.com

Бани за малки и големи ценители

Класическата баня се превръща все повече в уелнес оазис. С интелигентното планиране има достатъчно място за това дори и в най-малката баня.

Мнозина искат да имат собствен изцяло частен уелнес кът, който не е нужно да споделят с ордата на търсачите на релаксация. Много бани обаче на пръв поглед изглеждат твърде малки за това. Чисто визуално банята може да бъде увеличена благодарение на умелото цветово решение. Логично е да имате мащабно огледало за плочки в светъл цвят, което да е еднакво за пода и стените с възможно най-тесните шевове. Висококачествените керамични плочки в модерен бял цвят са подходящи например за това. Ярки естествени тонове като бежово и сиво също са популярни в днешно време.

Потопете се и се насладете

По принцип отворените интериорни концепции изглеждат по-щедри от затворените. Те също се доближават до идеята за хол за баня. Например, ако поставите окачена на стена тоалетна и компактен умивалник с основа в ъгъла, дори малка баня може да остави достатъчно място за свободно стояща вана или голям отворен душ. Самостоятелната вана 170 х 80 см с минимално разстояние около 55 см плюс 3 м2 за мивката и тоалетната изисква само стая от приблизително 8,5 м2 общо.

Но дори и ваната да не се издига в центъра на стаята като скулптура, тя може да осигури много уелнес и релакс. Много съвременни модели са оборудвани с функция за джакузи, без да заемат повече място от конвенционалните опции. В горещите вани са монтирани дюзи за вода в целия басейн. Топли струи вода, които могат да се регулират до желаната сила, отпускат напрегнатите мускули след натоварен ден. Различни допълнителни функции допълват комфортната атмосфера: по този начин при някои модели естествените етерични масла за ароматерапия могат да се доставят чрез вентилатор. Ароматите на цитрусови плодове или мента вероятно ще бъдат ободряващи, докато лавандулата или маточината са успокояващи.

Източник: Топ Майстор

Leave a Reply

Реклама

Препоръчваме