+359889996262 office@seeninbulgaria.com
+359889996262 office@seeninbulgaria.com

Основни видове туризъм в България

Основни видове туризъм в България

Днес развитието на България е пряко свързано с туризма. През последните години броят на хората, посещаващи страната за отдих или подобряване на здравето, непрекъснато нараства. В туристическия сектор работят повече от половин милион жители на тази малка източноевропейска държава. В България са представени всички основни видове туризъм: планински, спортен, балнеологичен, научен и много други.

За много хора е важна не само самата почивка, но и възможността да подобрят здравето си и да укрепят тялото си. В България има много балнеоложки курорти, всеки от които изпълнява успешно терапевтични функции. Българските курорти са разположени не само на брега, но и в планините. Град Велинград отдавна е най-големият център на балнеоложкия туризъм. В близост има около осемдесет извора с минерални води. По склоновете на Балканите има много центрове за балнеологичен туризъм: Котел, Троян, Берковица и други.

Много хора смятат, че България е страна за лятната ваканция. Това е значително погрешно схващане, тъй като внушителните планински системи бяха идеални за създаване на ски писти. Снежната покривка в планините продължава от декември до април. Ски курортите в България разполагат с всичко необходимо за комфортна и ползотворна почивка. През лятото планините се посещават от туристи. Огромен брой маршрути преминават през Родопите и Стара планина. Високите планини на България ще представляват интерес за планинарите.

Дължината на бреговата линия на страната е повече от триста километра. Най-удобните и чисти плажове привличат стотици хиляди хора годишно. По брега на Черно море има десетки курорти, най-значимите от които са Златни пясъци, Слънчев бряг, Албена. Първият се намира близо до Варна, идеален за семейна почивка. Територията на Златни пясъци е част от Националния природен парк. Слънчев бряг е огромен център на международен туризъм с осемкилометрова плажна ивица. Има повече от сто хотела за приемане на туристи, разположени както на брега, така и в гората. Курортът Албена се появи наскоро, преди малко повече от четиридесет години. Намира се северно от Варна, на петнадесет километра от Златни пясъци. Широките плажове на Албена са много удобни за плажна почивка и спортни забавления.

Посетете…

Хотели във Велинград

Leave a Reply

Реклама

Препоръчваме