+359889996262 office@seeninbulgaria.com
+359889996262 office@seeninbulgaria.com

Красотата на Велико Търново

https://velikotarnovo.net

Велико Търново е невероятно живописен град, един от най-старите градове в България. Градът е разположен в централната част на Северна България. Любимо място за всички туристи! Градът има приблизително 70 000 жители. В момента Велико Търново е модерен европейски град, който непрекъснато се развива. Можете да живеете комфортно близо до града не само през лятото, но и целогодишно! Само на 240 км югозападно от Велико Търново се намира град София, на 106 км североизточно от град Русе и на 42 км югозападно от град Трявна.

България има богата и древна история, която започва от праисторическите времена. Поради географското си местоположение тази страна е била подложена на различни влияния от множество култури по различно време. Древните гърци, римляни, траки, византийци, Османската империя са оказали значително влияние върху формирането на уникалната българска култура и манталитет на хората, оставяйки след себе си множество паметници на културата, архитектурата и изкуството на земята на тази страна.

Първите селища по Черноморието на България са основани от древните гърци още през 700 г. пр. Н. Е. Оттогава на тези територии живеят многобройни народи, процъфтяват и избледняват под натиска на различни завоеватели на царството и империята: от Тракия, Рим, Византия до агресивната Османска империя. Независимо от това, от шести век насам се формира ядрото на местните племена, чиято основа са славяните. Именно те с времето формират своя уникален начин на живот, един вид култура и обичаи. На базата на тези постижения през седми век на Балканите се формира първото българско царство, което се развива интензивно в културно и икономическо отношение. По това време е възприето християнството и е създадена първата славянска писмена система. От този момент нататък започва православната история на страната и е създаден първият национален патриархат. Поради факта, че България е била заобиколена от агресивни съседи през цялата си вековна история, тя все още губи независимостта си и през 1018 г. става част от Византия. Въпреки това свободолюбивият български народ не се покорява и продължава да се бори…

Leave a Reply

Реклама

Препоръчваме