+359889996262 office@seeninbulgaria.com
+359889996262 office@seeninbulgaria.com

Канали и септични ями

Септичната яма и нейното предназначение

Септичната яма по просто казано представлява голям бетон или стоманен резервоар, заровен в двора ни, като може да побере 4000 литра вода. Отпадните води от нашите канали се изтичат в този резервоар.

Септична яма е просто голям бетон или стоманен резервоар, който е погребан в двора. Резервоарът може да побере 1000 галона (4000 литра) вода. Разгледан в напречно сечение резервоарът, отпадните води в него се разделят на три слоя. Като в средния водата е доста ясна. Тази вода съдържа бактерии и химикали , които действат като азот и фосфорни торове, но това до голяма степен са твърди вещества.

Отпадъчните води в септичната яма идват от каналите на всеки дом

Септичната яма произвежда газове, причиняващи бактерии. Мивките в нашия дом имат обръчи от , които задържат вода в долната линия и блокират тези газове да се въротново в нашия дом. Газовете премениват през вентилационни тръби, погледнете покрива на всяка къща , ще забележите една или повече от една вентилационна тръба.

Когато новата вода влезе в резервоара, тя измества водата , която вече тече по канала. Тази вода идва от септичната яма през перфорирани тръби, заровени, пълни с чакъл.

Септичната система обикновено се захранва от нищо, водата се стича от къщата на резервоара и от резервоара на изтичане на областта, пасивна система.

Защо имаме нужда от канализация

Прост пример може да се даде с тоалетната чиния , мивката.

Ми смърди . Ако освободите отпадни води директно в околната среда, нещата стават много по-миризливи много бързо. Съдържа вредни бактерии, които могат да причинят заболявания, след като водата е заразена вече с тези бактерии, тя става опасна за нашето здраве.

Отпадъчните води съдържат азот и фосфати, торове, водещи до растежа на водораслите , които могат да блокират слънчевата светлина.

Хората не желаят да живеят на място, което вони и е пълно с мръсотия и бактерии и не може да потдържа водата чиста. Изграждат се и пречиствателни станции.

Често при нужда се обръщаме и към техници за отпушване на канала на нашата мивка, тоалетна чиния.

Трябва професионализъм при изграждането на канализационната система за да не ни се налага ползването на тези услуги, често отпушване и почистване на канали като се препоръчва поставяне на по широки тръби.

Източник: Топ Майстор

Leave a Reply

Реклама

Препоръчваме